RetailCoaches

Een RetailCoach is iemand die brede kennis en werkervaring heeft binnen het spectrum van retail, FMCG en ondernemerschap & daarnaast gecertificeerd en ervaren coach is.

Wij delen de passie voor  de inhoud van het vak &  de mens en zijn of haar ontwikkeling.

Wij zijn een ‘collectief’, dat wil zeggen dat we andere RetailCoaches aansluiten en indien nodig haken we specialisten als partners aan, uit ons netwerk, op specifieke gebieden.

Wij zijn zakelijk met een grote menselijke touch!

Werk- en opdrachtgevers

De founders van RetailCoaches:

Wat opdrachtgevers zeggen over Eva?

Zakelijke referenties

 • Eva heeft echt Business inzicht en is oplossingsgericht. Ze kan mensen en teams motiveren en naar een hoger plan brengen. 
 • Eva is een hardwerkende en brede retailexpert. Ze krijgt zaken voor elkaar, zonder de menselijke factor te verliezen. 
 • Eva weet commercieel uitdagende trajecten met resultaat vorm te geven op een energieke manier waarbij iedereen zich betrokken voelt door haar authentieke manier van zijn en werken.

Coach referenties

 • Eva creeert een omgeving waarin je met haar hulp keuzes durft te maken. Ze luistert, is empathisch en prikt tegelijk zo door je antwoorden heen, waardoor ik tot nieuwe inzichten kwam. 
 • Bijzonder hoe we in relatief korte tijd zoveel gedaan hebben. Het heeft meer opgeleverd dan ik tevoren had bedacht. De spiegel was af en toe taai, maar wel liefdevol en op een fijne manier. 
 • Straalt energie uit, hele goede persoonlijke coach, zorgt voor een vertrouwde omgeving en deelt veel ervaringen en voorbeelden, dat is heel leerzaam. 

Eva’s passie voor Retail ontstond tijdens een opleidingstraject binnen Albert Heijn tot Category manager. De dynamiek, creativiteit en het ondernemerschap trokken haar. Opgeleid als Docent Geschiedenis, wilde zij vooral moeder worden van een groot gezin. De Retailbanen brachten ook veel andere mogelijkheden. Van assistent, naar Category manager naar Unit manager. Van Conceptontwikkeling, naar Projectmanager, naar Interim manager.

Eva’s ervaring
In haar rijke carrière heeft Eva veel gedaan. Zo werkte zij onder andere (meerdere keren) voor AH, AH online, Etos, Super de Boer, Vattenfall, Shell, BP, AH online, Disney en vaak voor de Hema. Zij voerde verschillende soorten opdrachten uit. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe private label productlijnen, het opzetten van en opleiden in Category management, het ontwikkelen van nieuwe winkelconcepten, positioneringstrajecten, een BtB online propositie opzetten, het begeleiden van een Unit bij het ontwikkelen van Category plannen en het inwerken van een nieuwe Unitmanager.

‘Mensen mens’
Eva is een echt ‘mensen mens’. Na het mislopen van haar tweede zwangerschap, kreeg zij nog meer oog voor de mens (de persoon) binnen de retail. Ze werd naast Adviseur/Interim Manager ook Business Coach en doceert ze “Ondernemerschap & Retail Management” aan werkende studenten bij NHL Stenden (HBO). Ze ontwikkelde zich op het ‘mens-vlak’ door het volgen van opleidingen waaronder Coaching voor Professionals bij de School voor Coaching en strategisch HRM aan Nyenrode Business Universiteit. Mensen en bedrijven laten groeien en het creëren van draagvlak voor die groei, doet Eva op authentieke wijze. Gedreven, scherp en zorgzaam. Altijd resultaatgericht & mensgericht. Coach opdrachten vervult zij binnen diverse bedrijven. Ook begeleid ze een strategisch leiderschapsprogramma via Vlerick Business School bij PostNL.

Meer over Eva
Eva houdt van klassieke muziek en zingt bij ambitieuze koren. Ze kookt graag uitgebreid en speelt bordspellen. Daarnaast combineert ze Amsterdam met het landleven in Olst. Daar rijdt ze graag op de tractor. Ze is getrouwd en heeft een studerende zoon, die het huis inmiddels heeft verlaten. Naast haar werk vervult zij bestuursfuncties en vrijwilligersrollen.

Eva Rutten
eva.rutten@retailcoaches.nl
tel: 06 24 24 43 87

Wat vinden opdrachtgevers
van Anne-Kee?

Zakelijke referenties

 • Ze heeft bij ons Category management nu echt professioneel in de steigers gezet. Dit stokje is nu makkelijk over te nemen.
 • Ontzettend dankbaar voor je begeleiding in onze afdeling, vooral op persoonlijk vlak, ik heb mij ontzettend veilig gevoeld. Bewonderingswaardig hoe jij je inzet om mensen om je heen in hun kracht te zetten. 

Coach referenties

 • Wekt door haar uitstraling, relaxte lichaamstaal, door haar professionaliteit en hartelijkheid vertrouwen.
 • Haar houding voelt losjes en relaxed, terwijl ze toch kritische en confronterende vragen stelt die je aan het denken zetten. Ze doet dit alles met humor en dat is fijn.
 • Ze heeft me op zachte wijze geconfronteerd met mijn overtuigingen en manieren gegeven/geholpen om daarmee om te gaan of die te veranderen. Ik vond het opvallend dat ze steeds de juiste keuzes maakte.
 • Je brengt naar je humor ook je warmte, helderheid en intuïtie mee.

Anne-Kee heeft ruim 25 jaar ervaring opgedaan in de retail- en foodsector waaronder Ahold Delhaize. Ze werkte in uiteenlopende functies zoals Private label manager bij Etos, Winkelconcept developer en Category manager convenience bij Albert Heijn en Sourcing development manager bij Ahold Europa. Bovendien heeft ze ervaring als interim manager bijvoorbeeld als Business development manager en Lead Category management bij Marqt en als Retailadviseur bij producenten, als projectmanager voor organisatieontwikkeling en veranderprocessen en als ondernemer. Voordat ze startte met haar carrière heeft ze haar master Bedrijfskunde aan Nyenrode Business University afgerond.

Op zijn kop
In 2014 werd Anne-Kee haar wereld opgeschud. Haar ouders overleden bij de vliegtuigramp. Zij is hun nalatenschap gaan afhandelen. En ze is de bedrijven van haar ouders gaan leiden en, waar dat mogelijk was gaan afbouwen. Gelijktijdig  is zij in interim-opdrachten haar opgedane (Retail)ervaring gaan delen. In deze jaren is haar ervaring verder verrijkt.

Coach
Anne-Kee wilde altijd al graag voor de ander zorgen maar heeft toen sterk ervaren dat zij beter voor zichzelf moest gaan zorgen. Ze ontdekte hoe sterk ze eigenlijk was en dat ze best wat luchtiger kon gaan leven. Kortom, er ontstond ruimte. Vervolgens heeft ze besloten om in opleiding te gaan als coach. Ze heeft hiervoor de Coach Intensive opleiding bij NONONS gevolgd tot coach practitioner. Op dit moment volgt zij hier de opleiding om senior coach practitioner te kunnen worden.

Meer over Anne-Kee
Naast dat zij ondernemer is, is zij ook moeder van drie jongvolwassen studerende kinderen en heeft zij een zeer ondernemende partner. Ze houdt van theater. Verder heeft ze een enorme liefde voor koken en alles wat met eten te maken heeft. Ze woont op het platteland waar ze een eetbare bostuin aan het creëren is om haar woonboerderij heen. Verder houdt ze zeker ook van afwisseling en zoekt daarom met regelmaat het bruisende van de stad op.

Anne-Kee Moors
anne-kee.moors@retailcoaches.nl
tel: 06 14 46 56 17

Scroll naar top