RetailCoaches

Een RetailCoach is iemand die brede kennis en werkervaring heeft binnen het werkveld van retail, FMCG, fabrikanten of ondernemerschap. Verder heeft de RetailCoach ruime coachervaring en een accreditatie van een gerenomeerde coachopleider.

Wij delen de passie voor de inhoud van het vak & de mens en zijn of haar ontwikkeling.

Wij zijn een ‘collectief’, dat wil zeggen dat we met meerdere RetailCoaches zijn en indien nodig haken we andere specialisten aan, uit ons netwerk, op specifieke gebieden.

Onze ervaring deden wij ondermeer op bij:

De mensen achter RetailCoaches:
Founder RetailCoaches

Eva haar passie voor Retail ontstond tijdens een opleidingstraject binnen Albert Heijn tot Category manager. De dynamiek, creativiteit en het ondernemerschap trokken haar. Opgeleid als Docent Geschiedenis, wilde zij vooral moeder worden van een groot gezin. De Retailbanen brachten ook veel andere mogelijkheden. Van assistent, naar Category manager naar Unit manager. Van Conceptontwikkeling, naar Projectmanager, naar Interim manager.

Eva heeft in haar rijke carrière veel gedaan. Zo werkte zij onder andere voor Ah, Ah online, Etos, Super de Boer, Vattenfall, Hema, Shell, BP, Disney. Zij vervulde daar verschillende commerciële rollen. Category Manager, Unit Manager, Concept Developer, Formule Manager, positioneringstrajecten, strategie ontwikkeling, BtB online opzetten en andere retail/product projecten.

Meer over Eva: houdt van klassieke muziek en zingt graag Jazzmuziek. Ze kookt graag uitgebreid en speelt bordspellen. Daarnaast combineert ze Amsterdam met het landleven in Olst. Daar rijdt ze graag op de tractor. Ze is getrouwd en heeft een studerende zoon, die het huis inmiddels heeft verlaten. Naast haar werk vervult zij bestuursfuncties en vrijwilligersrollen. 

Mensen mens. Eva is een mensen mens, die graag in een commerciële omgeving werkt. Het liefst op het snijvlak tussen strategische onderwerpen en (persoonlijk) leiderschap ontwikkeling. Zij heeft diverse rollen. Zo doceert zij een dag per week aan werkenden studenten RetailManagement aan de NHLStenden HBO opleiding. Ook begeleid ze leiderschapstrajecten (incompany) via de Baak en Vlerick Business School. In de media is ze met regelmaat te vinden als spreker. Ze heeft diverse opleidingen de afgelopen tien jaar gevolgd: Coaching voor Professionals bij e School voor Coaching, Team Coaching bij Tachles, Strategisch HRM bij Nyenrode Business Universiteit, Systemische werk bij Hellinger en momenteel volgt zij een Commissaris opleiding aan de Erasmus Universiteit.

Eva Rutten   eva.rutten@retailcoaches.nl                 tel: 06 24 24 43 87

Coaches & Partners bij RetailCoaches

Dianne Guitjens werkte bijna 10 jaar als marketeer en manager bij diverse bedrijven als L’Oréal, Albert Heijn, Albert Heijn online, Heineken en Rituals. De combinatie tussen marketing en coaching laat haar hart sneller kloppen. In Dianne’s natuurlijke modus zit het doorgronden van personen en dynamieken en de drive om continue te vernieuwen. Tot de kern komen – wat is de vraag áchter de vraag – hoort daar vanuit mijn datagedreven achtergrond ook zeker bij. Wat speelt er nu écht?  Dat komt terug in zowel marketing en strategische vraagstukken als in het coachen.

“Dianne is oprecht, aandachtig en gaat emotie niet uit de weg. Ze is scherp op de verbinding tussen hoofd en hart”. Maar ook nuchter, met een gezonde dosis zelfspot en humor.

In haar vrije tijd houdt ze van buiten ontbijten, dansen, en koken voor vrienden en familie.

Daarnaast het ontdekken van nieuwe plekjes in de buurt en de wereld.

https://www.linkedin.com/in/dianneguitjens/

Marijne van der Koogh is een Retail professional met 25 jaar ervaring op het gebied van accountmanagement, (private label) product ontwikkeling, inkoop en category management, space management en project- en procesmanagement. Ze was o.a. verantwoordelijk voor het bepalen en realiseren van commerciële business plannen en het aansturen van diverse teams. Kenmerkend voor haar was het (h)erkennen waar teamgenoten goed in zijn, haar drive om ze te laten doen wat ze leuk vinden en met rust, evenwichtigheid en luisterend oor anderen helpen de juiste focus te leggen.

De opgedane kennis, ervaring en kwaliteiten zet Marijne tegenwoordig in als coach op het gebied van retail, ondernemen, leiderschap en loopbaan. 

Ze gelooft in de combinatie van focus én energie. Tijdens haar werk staat ze daarom afwisselend of tegelijk stil bij beide. Marijne is een aanpakker en een ‘simplifier’; ze maakt dingen het liefst eenvoudig door te verhelderen, structureren en af te bakenen. Haar aanpak is praktisch, helder en concreet.

https://www.linkedin.com/in/marijnevanderkoogh/

 

Suzanne Nijenhuis heeft ruim 10 jaar werkervaring binnen de FMCG. Daar bouwde ze als product/shopper/category/interim manager aan merken als NIVEA, Clipper Tea en Alpro. Snel schakelen, pragmatisch werken en de focus op relatie. Of het nu om de shopper, retailer, collega, het team of een leverancier gaat, voor Suzanne draait het om de mens erachter. Door elkaar te begrijpen en een goede samenwerking op te bouwen, zorg je dat de plannen die er liggen ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.
Haar voorliefde voor het coachings- en trainersvak begon tijdens trainingen die ze zelf volgde. Daar wil ik staan! Ze besluit uiteindelijk het roer om te gooien en een coachingsopleiding te volgen, iets wat gelijk als thuiskomen voelt.                                                                                                    Haar kennis en ervaring uit het bedrijfsleven zijn voor haar enorm waardevol om individuen en teams te laten groeien.
                                                                                                                                Suzanne is positief, praktisch en verbindend ingesteld. Met haar enthousiaste, no-nonsense en oplossingsgerichte aanpak gaat ze graag concreet met je aan de slag.

In haar vrije tijd houdt ze van uitgebreid koken voor vrienden, de reuring van de markt of juist de rust van de natuur en van Latijns-Amerikaanse landen, muziek en salsa.

https://www.linkedin.com/in/suzanne-nijenhuis-5706268/

Als consultant en auteur werkt Constant Berkhout graag op het snijvlak van retail strategie, shopper psychologie en data analytics. Hij levert strategische impact door een pragmatische aanpak. Hij brengt een brede ervaring mee  op het gebied van (trade) marketing, category management, strategie, data insights, innovatie en shopper marketing bij bedrijven als SPAR, Ahold Delhaize, P&G, Grandvision, Danone, Heineken, JDE, Jumbo,  Migros, Xenos, Blokker, Hema en PepsiCo.

Nieuwsgierig en gepassioneerd genereert hij kansen voor jou en de shopper!

Hij schreef de volgende boeken: Retail Marketing Strategy; Delivering Shopper Delight (2016), Assortment and Merchandising Strategy; Building a Retail Plan to improve Shopper Expercience (2019) en The Retail Innovation Toolkit (2021)

Fusion Strategy & Retail

linkedin.com/in/constant-berkhout-56ab7b

Scroll naar top